Skip navigation.
Početna stranica

Dodavanje predložaka u biblioteku dokumenata

Sažetak

U ovom članku je opisano dodavanje predložaka u biblioteku dokumenata.

Detaljni opis

Predlošci su posebna vrsta dokumenata koji služe za stvaranje novih dokumenata. Nakon što u biblioteku dokumenata dodamo neki dokument, klikom na Otvori Odvjetnički ured će jednostavno otvoriti taj dokument u programu za uređivanje odnosno pregled tog tipa dokumenta. Ako u biblioteku dokumenata dodamo predložak, Odvjetničli ured neće otvoriti taj predložak, već će se stvoriti novi dokument iz tog predloška, te novonastali dokument otvoriti u programu za uređivanje tog tipa dokumenata (trenutno isključivo u Microsoft Wordu).

Odvjetnički ured u verziji 4.2 podržava dvije vrste predložaka: Microsoft Word Document Template dokument (*.DOT i *.DOTX), te normalni Word dokument (*.DOC ili *.DOCX) označen kao predložak skupnog pisma.

Budući se iz prve vrsta predložaka (*.DOT dokumenti) samo stvaraju novi dokumenti koji su točna kopija predloška, ovdje će biti opisana samo druga naprednija vrsta predložaka.

Dodavanje predloška

Predložak se u biblioteku dokumenata dodaje kao svaki drugi dokument, s tim da se u dijaloškom okviru za dodavanje dokumenata klikne na Napredno kao na sljedećoj slici.

U dijaloškom okviru napredne postavke potrebno je izabrati opciju Predložak (skupno pismo), te ako želimo uključiti u dokument korisnički definirana zaglavlja i podnožja, te odrediti vrstu podneska za izračun troškova klikom na '...' kao na slici ako se radi o podnesku.

Uređivanje predloška

Ukoliko kliknemo na Otvori u prozoru biblioteke dokumenata, Odvjetnički ured neće otvotiti predložak, već će iz našeg predloška stvoriti novi dokument. Ako želimo otvoriti predložak, na primjer zbog uređivanja istog, potrebno je kliknuti na Uredi, a zati u novom dijaloškom okviru kliknuti na Vidi.

Polja u predlošcima

U predlošcima možemo koristiti Microsoft Word MailMerge polja, koja se prilikom stvaranja dokumenta iz predloška zamijenjuju podacima iz trenutno označenog spisa i/ili kontakta (stranke). Više o poljima pročitajte u članku Polja u Microsoft Wordu.

Reference

Polja u Microsoft Wordu
Popis polja u predlošcima biblioteke dokumenata
Troškovi u predlošcima biblioteke dokumenata

Odnosi se na

Odvjetnički ured 4.2.0.96. i noviji