Skip navigation.
Početna stranica

Indeksiranje dokumenata

Sažetak

U ovom članku je opisano stvaranje zadatka za indeksiranje dokumenata u spisima i mapama tokom noći u mrežnom načinu rada za potrebe pretraživanja.

Detaljni opis

Odvjetnički ured 4.5 i noviji imaju mogućnost pretraživanja dokumenata koji se nalaze u spisima ili određenim lokalnim i mrežnim mapama. Više informacija o pretraživanju dokumenata možete pročitati u članku Pretraživanje dokumenata.

Premda sam program indeksira dokumente u pozadini (dok je pokrenut), u mrežnom radu to najčešće nije dovoljno. Naime, klijent računala relativno sporo indeksiraju dokumente na mreži, a i ukoliko im ručno ne promijenite prioritet indeksiranja, niti neće sudjelovati u indeksiranju dokumenata na mreži. S druge strane na poslužitelju (serveru) je program Odvjetnički ured najčešće ugašen, pa ni on ne sudjeluje u indeksiranju dokumenata.

Kako bi ipak bili sigurni da se dokumenti svakodnevno indeksiraju bez naše intervencije i nadzora, potrebno je na poslužitelju (serveru) stvoriti Scheduled Task odnosno zadatak koji će svakodnevno u određeno vrijeme pokrenuti program za indeksiranje dokumenata. Odvjetnički ured 5.0 ima posebni čarobnjak za stvaranje ovog zadatka, dok u Odvjetničkom uredu 4.5 taj zadatak morate stvoriti ručno prema sljedećim uputama.

Za stvaranje Scheduled Taska za indeksiranje dokumenata u Windowsima XP i 2003:

 1. Pod operativnim sustavom Windows XP i 2003, kliknete na Start, zatim Control Panel, potom Perfomance and Maintenance, onda Administrativni alati i na kraju Scheduled Tasks.
 2. Dvostruko kliknite na Add Scheduled Task ikonu.
 3. U čarobnjaku Scheduled Tasks Wizard kliknite Next. Windowsi će nekoliko minuta pretraživati vaš disk za programima. Nemojte nasilno prekidati čarobnjak misleći da se zamrznuo.
 4. Nakon što Windowsi konačno popune listu programa, kliknite Browse kao na sljedećoj slici.
 5. U dijaloškom okviru Select Program to Schedule izaberite C:\Program Files\Odvjetnicki ured\DocIdxScheduledTask.exe i kliknite Open.
 6. Na sljedećoj stranici, upišite naziv zadatka (preporučujemo JAVA NET Odvjetnicki ured - DocIndex, jer je to naziv koji će se u budućim verzijama Odvjetničkog ureda koristiti za ažuriranje zadataka iz modula Administracija), te izaberite Daily, kao na sljedećoj slici.
 7. Na sljedećoj stranici odredite vrijeme kad će se pokrenuti indeksiranje (preporučujemo kasne večernje ili rane jutarnje sate), te odredite da se zadatak ponavlja dnevno kao na sljedećoj slici. Kliknite Next.
 8. Upišite Vaše Windows korisničko ime dva puta lozinku i kliknite Next.
 9. Kliknite Finish.

Za stvaranje Scheduled Taska za indeksiranje dokumenata u Windowsima 7 i Visti:

 1. Pod operativnim sustavom Windows 7, kliknete na Start, zatim Upravljačka ploča, potom Sustav i sigurnost, onda Administrativni alati i na kraju dvokliknete Task Scheduler. Sustav može zatraži da unesete administratorsku lozinku.
 2. U desnom dijelu Task Scheduler prozora, kliknite na Create Basic Task... kao na sljedećoj slici.
 3. Na zaslonu će se pojaviti čarobnjak za stvaranje zadataka.
 4. Upišite naziv (Name) i proizvoljan opis zadatka (Description). Za naziv zadatka preporučujemo JAVA NET Odvjetnicki ured - DocIndex, jer je to naziv koji će se u budućim verzijama Odvjetničkog ureda koristiti za ažuriranje zadataka iz modula Administracija.
 5. Kliknite Next.
 6. Na pitanje When do you want the task to start? izaberite Daily i kliknite Next.
 7. Na sljedećoj stranici odredite vrijeme kad će se pokrenuti indeksiranje, te odredite da se zadatak ponavlja svakih 1 dan kao na sljedećoj slici. Kliknite Next.
 8. Na sljedećoj stranici izaberite na pitanje What action do you want the task to perform?, odgovorite sa Start a program i kliknite Next.
 9. Na sljedećoj stranici u polje Program/script upišite "C:\Program Files\Odvjetnicki ured\DocIdxScheduledTask.exe" (s navodnicima), a u polje Start in (optional) možete, mada nije obvezno, upisati "C:\Program Files\Odvjetnicki ured". Kliknite Next.
 10. Na posljednjoj stranici označite Open the Properties dialog for this task when I click Finish, te kliknite Finish za stvaranje zadatka.
 11. U Properities dijaloškom okviru koji će se otvoriti nakon stvaranja zadatka, označite Run wheter user is logged on or not kao na sljedećoj slici, te kliknite OK.
 12. Upišite Vaše Windows korisničko ime i lozinku i kliknite U redu.

Reference

Pretraživanje dokumenata u spisima
Pretraživanje dokumanata na disku

Odnosi se na

Odvjetnički ured 4.5 ili noviji.