Skip navigation.
Početna stranica

Uklnanjanje Odvjetničkog ureda pod Windows Vista operativnim sustavom

Sažetak

Ovaj članak opisuje ručno uklanjanje Odvjetničkog ureda i Microsoft SQL Servera pod Windows Vista operativnim sustavom.

Detaljni opis

Pod Windows Vista operativnim sustavom procedura za uklanjanje Odvjetničkog ureda zbog sigurnosnog modela ne može u potpunosti ukloniti JAVA NET Odvjetnički ured s vašeg računala.

Za ručno uklanjanje Odvjetničkog ureda:

  1. Iz Windows Start izbornika izaberite Control Panel kao na sljedećoj slici.
  2. U Control Panelu kliknite na Uninstall a Program kao na sljedećoj slici.
  3. Na zaslonu će biti prikazan popis svih instaliranih programa. Pronađite Odvjetnički ured, kliknite na njega desnom tipkom miša i iz padajućeg izbornika izaberite naredbu Uninstall kao na sljedećoj slici, te pratite poruke na zaslonu, a na pitanje 'Želite li resetirati računalo' odgovorite s Ne.

Ovim je s vašeg računala uklonjen program Odvjetnički ured, ali ne i baza podataka. Ukoliko na računalu nemate instaliran ni jedan drugi program JAVA NET-a koji koristi Microsoft SQL Server za bazu podataka (u trenutku pisanja ovog članka - ostali programi ne koriste Microsoft SQL bazu podataka), uklonite i JAVANET instancu Microsoft SQL Servera.

Za uklanjanje JAVANET instance Microsoft SQL Servera:

  1. Izvršite prva dva koraka iz procedure uklanjanja Odvjetničkog ureda.
  2. U popisu instaliranih programa pronađite Microsoft SQL Server 2005, kliknite na njega desnom tipkom miša i iz padajućeg izbornika izaberite naredbu Uninstall.
  3. Na zaslonu će se pojaviti dijaloški okvir Microsoft SQL Server 2005 Uninstall. U ovom dijaloškom okviru označite JAVANET: Database engine (korak 1. na sljedećoj slici), ukoliko ste sigurni da ni jedan drugi program ne koristi Microsoft SQL Server možete i njega ukloniti ukoliko označite Workstation components (korak 2.). Kliknite Next.
  4. U sljedećem dijaloškom bit će prikazana lista komponenti koje će se ukloniti. Kliknite na Finish za potvrdu.
  5. Ukoliko se prilikom procedure uklanjanja Microsoft SQL Servera 2005 na zaslonu pojavi dijaloški okvir sa sljedeće slike, zaustavite JAVA NET Microsoft SQL Servis na način opisan ovdje i kliknite na Retry.
  6. Procedura uklanjanja Microsoft SQL Servera 2005 zbog sigurnosnih razloga neće automatski izbrisati bazu podataka Odvjetničkog ureda. Za brisanje baze podataka izbrišite mapu c:\Program Files\MSSQL.X gdje je X broj (obično 1), a saznat ćete točno koji broj ako pogledate u MSSQL\Data mapu unutar MSSQL.X mape, u kojoj se nalazi datoteka Odvjetnik.mdf.

Reference

Nema

Odnosi se na

Odvjetnički ured i Windows Vista ili noviji operativni sustav.